Selleri bøf med hvide bønner, oliven og kapers samt Lahanosalata

Af Mogens Bisgaard @bisgaardsbutik

Mogens Bisgaard som står bag Bisgaards Butik og driver Bondens Marked hver lørdag på Sankt Jakobs Plads på Østerbro har lavet denne herlige grønne opskrift til os.

Ingredienser til selleribøf (1 person – mængderne er på slump)
Hvide bønner
Selleri
Gulerødder
Løg
Salvie
Bredbladet persille
Grønne oliven
Kapers
Æblecidereddike
Citronsaft og skal
Dijonsennep

Ingredienser til Lahanosalata
Spidskål
Granatæblekerner
Dild
Æblecidereddike
Olivenolie
Salt & peber

Fremgangsmåde
Start med at udbløde og koge en håndfuld hvide bønner (det kan gøres ved at koge dem et par minutter, og lade dem stå i kogevandet en eftermiddags tid - kog dem derefter som normalt til de er møre, og hvis du smider selleri, gulerod og løg i kogevandet, har du huxflux den grøntsags-bouillon, du skal bruge lige om lidt). 

Skær derefter en skive selleri på et par centimeters tykkelse, skræl den, brun den i olivenolie, hak et par hvidløgsfed og fnulr et par salvieblade ned i olien, tilsæt de kogte bønner og grøntsags-boullionen (der var den) og lad det braisere til sellerien er mør. Smag til med salt og peber.

I mellemtiden laver du en salsa af olivenolie, æblecidereddike, citronsaft, citronskal, dijonsennep, hakkede oliven, hakkede kapers og hakket persille.

Når selleri og bønner er møre, anretter du og drypper salsaen på.
 
Salaten på siden er en variation over Lahanosalata, den græske kålsalat:
Skær spidskål og gulerødder i tynde strimler og masser med olivenolie, æblecidereddike, salt og peber.
Vend med hakket dild og granatæblekerner.
 
Velbekomme fra Mogens!