The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Vi bruger cookies til at gøre din oplevelse bedre.For at overholde den nye e-databeskyttelseslovgivning, er vi nødt til at bede om dit samtykke til at indstille cookies. Få flere oplysninger .
Rösti er lidt som en saltet kartoffelkage, blød i midten og sprød udenpå. Det er en typisk schweizisk ret, som passer godt til alt med sauce. Man spiser tit rösti i Schweiz, både til frokost og aftensmad. Hemmligheden er at bruge ca. 20 minutter i alt på at få kartoflen kogt i midten samtidig med at få en god skorpe. Rösti kan laves med flere forskellige ingredienser alt efter region, fx ost og løg. Her er den helt simpel med kartoffel.
Af @tilda.og.karl
Ingredienser
Hvis hovedret 140 g kartofler pr person (gerne røde Alouette) Hvis sideret 75 g kartofler pr person (gerne røde Alouette) Revet muskatnød Salt Neutral madolie
Metode
Vask kartoflerne og kog dem hele med skræl på ca. 10 min i saltet vand. De må ikke være kogt bløde men skal være rå i midten.
Tag dem op af vandet og lad dem køle af. Helst over natten i køleskab.
Næste dag skræller og river du kartoflerne. Hvis du bruger et almindeligt firkantet rivejern, skal det være på den groveste side. Prøv at få så lange kartoffelstrimler som muligt. Bland med salt og muskatnød.
Sæt en helt ren teflonstegepande på komfuret og lad den varme op til middelhøj varme. Tilsæt en stor spiseskefuld olie og varm op kort. Kom kartoffelstrimlerne på panden i ca. 3-4 cm højde.
Steg kartoflerne ca. 10 min på hver side på middelhøj varme. Tilsæt evt. mere olie
Vend röstien rundt med en tallerken oven på panden. Pas på den varme olie som kan dryppe. Når din rösti har fået en gyldenbrun skorpe er den klar!