Vi bruger cookies til at gøre din oplevelse bedre. For at overholde den nye e-databeskyttelseslovgivning, er vi nødt til at bede om dit samtykke til at indstille cookies. Få flere oplysninger .
Quinua er glutenfri. Bageriet Aurion har i foråret 2004 indgået et samarbejde med bondeorganisation Cedeinku i San Agustin i det sydvestlige Bolivia og en industriel partner Andean Valley, som forarbejder økologisk dyrket quinua i La Paz. Samarbejdet er kommet i stand via hjælpeorganisationen Caritas Danmark, som gennemfører et Danida-støttet landbrugsprojekt i dette oversete og fattige hjørne af Bolivia. De fattige bønder i området får med aftalen en fair pris for deres frø, og vi får til gengæld et velsmagende og optimalt næringsmiddel. Quinua er et lille korn, som dyrkes i det bolivianske højland. Det er meget næringsrigt (12-15% protein mod ris 9%), og indgår som en vigtig del af de indianske bønders kost.