NYT FRA GÅRDEN

22. januar 2022

Kære alle

Tak for i år

Vi vil igen i år gerne takke jer alle for jeres store opbakning til os!
Det er en stor glæde for os, når vores produkter bliver værdsat. Det er hårdt arbejde at få det hele til at hænge sammen, men det er det hele værd, når vi ser vores glade kunder.  
Torsdagskasserne har solgt rigtig godt i år, og vi har fået endnu flere afhentningssteder i København, som vi er glade for, at I benytter jer af. Det sparer os for en masse ressourcer at kunne levere samlet, og vi udvider hele tiden antallet af opsamlingssteder, så vi kan levere så tæt på jer som muligt. 

Lidt om 2022
I år var vi igen hårdt ramt af både tørke og skadedyr og fik et ringere udbytte af høsten end forventet. Til gengæld høstede vi rekord mange bær. Både kirsebær og moreller gav rigtig godt, og vores nyplantede solbær, stikkelsbær, hindbær og ribs viste sig at trives over al forventning. 
Vi har for første gang fået malet vores korn til mel af den mobile mølle Gl. Buurholt. Vi malede 3,5 ton Mariagertoba og Ølandshvede. 
For at undgå skadedyr har vi i år sået vårhveden i slutningen af oktober i stedet for i april.
Vi har også allerede sået vinterhestebønner, som vi forventer bedre kan klare sig ved endnu en tørke. Til gengæld har fuglende allerede været på rov og spist meget af marken.
Vi må hele tiden eksperimentere i håbet om at finde økologiske afgrøder, der kan klare sig godt i vores udfordrende klima, og vi håber, at 2023 vil give tilpas med regn i maj, juni og juli, og at tørken først kommer i august 

Farvel til Astrid
Vores dygtige og søde Astrid har valgt at søge nye græsgange efter flere år her på gården. Vi har været meget glade for Astrid, der både har holdt styr på vores iphones og marker. Vi ønsker Astrid alt det bedste og held og lykke med det nye!

Zygintas og Victoria
Én af årets glædelige begivenheder, var da vores to kære medarbejdere Zygintas og Victoria, blev gift ved et stort bryllup i Litauen.
Mange af jer kender vores chauffør Zygintas, men også Victoria er en skattet medarbejder der holder styr på både marker, lager og pakkeri.
Tillykke til dem!

Køkkenet på 1. sal
Vi glæder os også over at kunne fortsætte på egen hånd med driften af køkkenet på 1. sal her fra 2023.
Køkkenet skal finde sin form her i det nye år, men vi ønsker at kunne åbne dørene for både lokale og sommerhusgæster med flere arrangementer og pop ups, som vi løbende vil informere om. Husk at følge med på vores sociale medier. 

Næste varetur
Næste varetur 3 er søndag den 29. januar.
Alle andre vareture køres den 5. februar.

Kærligst os på Birkemosegaard