Egen produktion og opdræt af kødkvæg

Kvægholdet bestod indtil 1.4. 2003 af en besætning med 80 malkekøer, og opdræt af 80 slagtekalve, men pga den dårlige økonomi i Øko- mælkeprodukterne blev kvoterne solgt og mælk leveret sidste gang i marts 2003. 

Herefter består den animalske produktion af ammekøer med slagteungdyr produktion. Vi samarbejder med andre økologiske og biodynamiske landmænd og frugtimportører bl.a. Rønnely i Svinninge, der har været drevet økologisk siden 1972, samtSolhjulet  så vi kan klare efterspørgslen fra kunderne. 

Vores dyr slagtes og dyrlæge kontrolleres på Ndr. Asmindrup slagtehus som ligger 15 km. fra vores gård. Alle vores udskæringer foretages af den Økologiske slagter i Holbæk (slagter.dk) I forbindelse med parteringen kontrollerer Kung hvert eneste stykke og sorterer selv det kød, som skal hakkes. Derfor kan vi altid stå inde for kvaliteten og ser på vores produkter med en forbrugers øjne. Vi oplyser ikke om fedt% i vores hakkede kød, da dette altid vil være en vurderingssag som varierer fra dyr til dyr, men i og med at vi selv sorterer kødet før det hakkes, tilstræber vi lavt fedt indhold. Lavest fedt % findes i hakket kød af yderlår og hakket skinkekød.

 
    

 
 læs mere om levering »»